Jennumparkens Børnekor modtager kulturpris

De har sunget for dronningen, flere ministre og borgmestre. Sidste år havde koret 10 års jubilæum. Nu modtager de Randers Kulturpris. Det sker ved en offentlig overrækkelse torsdag den 24. januar kl. 15-17 på Randers Kaserne.

Randers Kulturpris uddeles hvert andet år af kommunens Sundheds-, idræts og kulturudvalg i samarbejde med Kulturelt Samvirke. Tilbage i november 2018 kunne Randers-borgerne indstille kandidater til årets pris. Det var der mange, som gjorde. Derfor stod Randers Kommune med en rekordstor mængde forslag til prismodtagere. Hele 207 indstillinger landede på priskomiteens bord.

"Det vidner om, at der er et enormt højt aktivitetsniveau i kulturlivet i Randers - og det vidner også om, at det ligger rigtig mange mennesker på sinde at fejre, at kulturen lever og er vigtig - på trods af at mange har fortravlede dage og mange gøremål," siger formand for Sundheds-, idræts og kulturudvalg, Louise Høeg, som er medlem af Kulturpriskomiteen.

Komiteen har nu vurderet alle forslagene og har udpeget årets prismodtager. Ved beslutningen har komiteen lagt vægt på, at Jennumparkens Børnekor er en særlig god repræsentant for børnekultur. Således skriver komiteen:

"Med afsæt i glæden ved at synge og skabe musikalske oplevelser for hinanden giver Børnekoret et livsbekræftende og stærkt nyt bud på kulturel brobygning, som også kunne kaldes integration. Koret har ofte givet koncerter, hvor børn og ældre mødes i sangen og musikken med en helt særlig glæde og rørende stemning som følgesvend.

Jennumparkens Børnekor består af godt 35 børn i alderen 6-12 år, hvor af godt 75 procent har en anden etnisk baggrund end dansk. En stor del af det musikalske afsæt tages i den danske sangskat, men ikke udelukkende. Og med til sangoplevelserne hører også sammenbindende fortællinger, skabt af korleder Birgitte Kaas Sørensen, dekorationer og kostumer, som børnene selv hjælper med at lave."

Kulturpriskomiteen har også lagt vægt på, at koret når langt ud over kommunens grænser med deres smittende koncertglæde. Koret har sunget for både statsminister, kulturminister, ja selv kongehuset har været blandt deres tilhørere, og pressen har flittigt rapporteret fra korets koncerter. Jennumparkens Børnekor har desuden også optrådt sammen med DR Pigekoret.

Bag koret står korleder Birgitte Kaas Sørensen, der også er leder Jennumparkens fritidshjem, pianist og orkesterleder Ulrik Damm, guitarist Morten Adelholm og tenor Ole Wind, der gennem mere end 10 år har skabt denne helt særlige børnekulturelle markør i Randers. Det var derfor en samlet og enig komité, der - trods rigtig mange virkelig gode bud på prismodtagere - lod valget falde på Jennumparkens Børnekor.

Åben reception 

Randers Kulturpris overrækkes ved en festlig reception den 24. januar i Hjemmeværnets festsal på Randers Kaserne, Kavalerivej 7, 8930 Randers NØ. Efter selve prisoverrækkelsen giver Jennumparkens Børnekor en kort optræden.

Fakta om kulturprisen:

Randers kommunes kulturpris er stiftet i 2002 i samarbejde mellem Kulturelt samvirke og det daværende kulturudvalg i Randers Kommune. Prisen gives som en påskønnelse af en person eller institution, der har ydet en særlig indsats på kulturområdet. Kulturprisen består af et kontantbeløb på 10.000 kroner og en gave fra Kulturelt Samvirke. Prisen tildeles hvert andet år på baggrund af indstillinger fra borgere i Randers. Herefter vurderer priskomitéen alle indstillinger. Komitéen består af formand for Sundheds-, idræts og kulturudvalg Louise Høeg, næstformand Karen Lagoni, samt Solveig Sørensen og Michael Kull, der begge er medlemmer af Kulturelt Samvirkes bestyrelse.